Rumun si krádež bicyklov a motoriek za vyše 7000 eur údajne vymyslel

25.02.2011 Prešov

Giraltovce 25. februára (TASR) - Polícia prestala pátrať po neznámych páchateľoch, ktorí mali v stredu (23. 2. ) ukradnúť zo zaparkovaného nákladného vozidla pri meste Giraltovce 12 motoriek a 12 bicyklov, čím mali ...
Podľa vyjadrenia Daniela Džobanika z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove si vodič auta pochádzajúci z Rumunska predmetnú krádež vymyslel.
Krádež motoriek a bicyklov oznámil polícii v ten istý deň 30-ročný muž, ktorý ich mal prevážať na nákladnom aute z Rumunska do Poľska. Po 14.00 h zastavil medzi Giraltovcami a miestnou časťou Giraltovce - Francovce, kde si urobil prestávku a zaspal. Okolo 14.30 h k nemu údajne prišli neznámi páchatelia na osobnom a nákladnom vozidle, ktorí mu na aute uvoľnili zadnú časť plachty a otvorili zadné čelo.
Rumun poznamenal, že mu následne z nákladného priestoru páchatelia preložili ukradnuté motorky a bicykle do pripraveného nákladného auta a odišli. \"Podľa vodiča boli páchatelia na červenom osobnom aute Opel Vectra s maďarským evidenčným číslom a nákladnom vozidle s červenou plachtou nezistenej značky, \" podotkol Džobanik.
\"Po preverení informácií, ktoré rumunský občan uviedol polícii, sa zistilo, že oznámenie sa nezakladá na pravde. Krádež motoriek a bicyklov si vymyslel z doposiaľ nezistených dôvodov, pričom na územie Slovenskej republiky prišiel už bez tovaru. Polícia preto trestné stíhanie zastavila a zistené informácie spolu s príslušným spisovým materiálom budú postúpené na ďalšie konanie rumunským orgánom, \" doplnil Džobanik.
 

Vyberte región